Emisiunea "Un veac de la Marea Unire"

Un veac de la Marea Unire

4 Decembrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea marelui istoric A.D.Xenopol, autorul monumentalei lucrari intitulate "Istoria romanilor din Dacia Traiana" - prima lucrare de acest gen din istoriografia romaneasca, continuarea filmului documentar intitulat "Pilotul Unirii" si un Dialog Esential despre calitatea vietii in Romania postdecembrista cu Dl. Academician Catalin Zamfir, sociolog, creatorul scolii de cercetare a calitatii vietii din Romania si unul dintre primii cercetatori de profil din lume.


Un veac de la Marea Unire

28 Noiembrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: marelui ziarist si om de cultura Anghel Demetriescu, prima parte a filmului documentar intitulat "Pilotul Unirii" si un Dialog Esential cu Dl. Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu despre "drumul" Unirii.


Un veac de la Marea Unire

21 Noiembrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea lui Alexandru Vaida Voevod, om de stat implicat in Unirea Transilvaniei cu Tara Mama, filmul documentar "Sanctuarul uitat" si un Dialog Esential cu Maestrul Dinu Sararu despre memoriile sale, publicate in "Jurnalul unui personaj controversat".


Un veac de la Marea Unire

13 Noiembrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea militantului pasoptist Pantazi Ghica, continuarea filmului documentar intitulat "Dealul Sangelui" si un Dialog Esential cu Dl. Gen. Ion Maftei despre marele filantrop Constantin Vasiliu Bolnavu, marea sa avere disparuta si opera sa de binefacere.


Un veac de la Marea Unire

5 Noiembrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea marelui carturar si patriot Timotei Cipariu, prima parte a filmului documentar intitulat "Dealul Sangelui" si un Dialog Esential cu Lector Univ. Dr. Gabriel Micu, diplomat de cariera, despre statutul minoritatilor nationale in Europa.


Un veac de la Marea Unire

31 Octombrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea marelui medic, general, ctitor de tara, Carol Davila, filmul documentar "Si vis pacem" si un Dialog Esential cu Dl. Col. Dr. Valentin Stelian Badescu despre optantii unguri si "mostenirile" lor, retrocedate fraudulos in contextul jafului imobiliar postdecembrist.


Un veac de la Marea Unire

24 Octombrie 2019

In aceasta editie, dedicata Zilei Armatei Romane, puteti urmari: evocarea marelui carturar patriot George Baritiu, intemeietorul presei romanesti din Transilvania, ultima parte a filmului documentar intitulat "Armuri in piatra" si un Dialog Esential cu Dl. Gen. Dr. Virgil Bălăceanu despre vocatia de a fi militar.


Un veac de la Marea Unire

10 Octombrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea marelui jurnalist Constantin Mille, patronul ziarului Adevarul, continuarea filmului documentar intitulat "Armuri in piatra" si un Dialog Esential cu Dl. Marian Clenciu, presedintele "ProBasarabia si Bucovina", despre organizatia pe care o conduce si despre patimile romanilor bucovineni si basarabeni.


Un veac de la Marea Unire

3 Octombrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea marelui carturar si patriot Gheorghe Lazar - "voievodul culturii romane", continuarea filmului documentar intitulat "Armuri in piatra" si un Dialog Esential cu Dl. Ing. Mircea Popescu, fondator al Consiliului Mondial Roman, despre obiectivele organizatiei pe care o conduce.


Un veac de la Marea Unire

26 Septembrie 2019

In aceasta editie puteti viziona: evocarea marelui om de cultura, patriot pasoptist si om de presa Ion Heliade Radulescu, continuarea filmului documentar intitulat "Armuri in piatra" si un Dialog Esential cu Maestrul Mircea Goreniuc - sculptor de anvergura internationala, ale carui lucrari se afla in mari capitale ale lumii - despre viata si opera domniei sale.


Un veac de la Marea Unire

19 Septembrie 2019

In aceasta editie puteti urmari: evocarea genialului dramaturg si jurnalist Ion Luca Caragiale, continuarea filmului documentar intitulat "Armuri in piatra" si un Dialog Esential cu Dl. Prof. Univ. Dr. Radu Carp, despre politica externa a Frantei.


Un veac de la Marea Unire

5 Septembrie 2019

In aceasta editie puteti viziona: marelui jurnalist si patriot Valeriu Braniste, continuarea filmului documentar intitulat "Armuri in piatra" si un Dialog Esential cu Dr. Liviu Taranu, cercetator CNSAS, despre marele istoric, geopolitician, om politic Gheorghe I. Bratianu, martirizat in gulagul bolsevic.


Un veac de la Marea Unire

29 August 2019

In aceasta editie puteti viziona: primului foto-jurnalist de razboi din lume, Carol Popp de Szathmary, filmul documentar intitulat "Armuri in piatra" si un Dialog Esential cu Dl. Doru Dinu Glavan, presedinte UZPR, despre centenarul organizatiei pe care o conduce si despre problemele actuale ale jurnalismului profesionist.


Un veac de la Marea Unire

22 August 2019

In aceasta editie puteti viziona: evocarea Dr. Anibal Teohari, fondatorul scolii de balneologie din Romania, filmul documentar intitulat "Efigii in piatra" si un Dialog Esential cu Doamna Academician Sabina Ispas despre bestiarul romanesc: serpi, balauri, broaste.


Un veac de la Marea Unire

14 August 2019

In aceasta editie puteti viziona: evocarea marelui patriot unionist Stefan Cicio-Pop, ultima parte a filmului documentar intitulat "Fresca Istorica" si un Dialog Esential cu Dr. Serban Filip Cioculescu despre China.


Pagini