Home » Evenimente » Evenimente Divizia de Istoria Tehnicii » Sesiunea de comunicări științifice: ”O istorie a motoarelor cu ardere internă – Școala de la București”

Sesiunea de comunicări științifice: ”O istorie a motoarelor cu ardere internă – Școala de la București”

Data evenimentului: 28 Martie 2023
Oră eveniment: 10:00

Locație: Amfiteatrul ”Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române – Academia Română, Calea Victoriei nr. 125, sectorul 1, București

Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii (CRIFST) – Divizia de Istoria Tehnicii vă invită să participați la Sesiunea de comunicări științifice:

O istorie a motoarelor cu ardere internă – Școala de la București.

Academia Română – Preocupări și personalități: acad. Gheorghe Nicolau, acad. Constantin I. Aramă, prof. George Bărănescu, m.c. al Academiei Române.

Evenimentul aduce în atenție activitatea științifică desfășurată de 3 membri ai Academiei Române ce au contribuit esențial la dezvoltarea cercetării în domeniul motoarelor cu ardere internă, cu implicații imediate în producția de motoare și de echipamente dotate cu motoare cu ardere internă. România a produs în propriile fabrici sute de mii de echipamente de transport sau de alt gen, dotate cu motoare cu ardere internă, de înalt nivel tehnologic, multe dintre acestea fiind exportate în întreaga lume. Cercetătorii români au avut în atenție, încă din primele momente, problemele pe care le implică utilizarea motoarelor cu ardere internă, atât ca performanțe și eficiență economică, cât și ca efecte asupra mediului. Dezvoltarea producției de motoare cu ardere internă a stat la baza dezvoltării celorlalte domenii ale economiei românești: transporturi, minerit, infrastructură, prelucrări chimice. Ce ne rezervă viitorul?… putem auzi într-una dintre prezentările simpozionului.

Lasă un răspuns