Home » Evenimente » Expoziția aniversară ”95 de ani de la înființarea Asociațiunii Radioamatorilor din Arad”

Expoziția aniversară ”95 de ani de la înființarea Asociațiunii Radioamatorilor din Arad”

Expoziția aniversară ”95 de ani de la înființarea Asociațiunii Radioamatorilor din Arad”

C.S. Radioclub Admira, Arad
A organizat în prima parte a acestui an

EXPOZIȚIA ANIVERSARĂ
95 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA «ASOCIAȚIUNII RADIOAMATORILOR DIN ARAD»”

Membrii Diviziei de Istoria Tehnicii se implică în acțiuni de promovare destinate să prezinte evoluția științelor tehnice și modul în care acestea au contribuit la dezvoltarea societății românești. În acest sens se înscrie și activitatea desfășurată la Arad de dl. Francisc Visky, membru al asociației Pro Radio Antic, Președinte al Radioclub ADMIRA și vechi membru al Diviziei de Istoria Tehnicii.

În data de 24 februarie 2024, în cadrul Adunării Generale a C.S.Radioclub Admira, Arad, a fost organizată și Expoziția aniversară ”95 de ani de la înființarea Asociațiunii radioamatorilor din Arad”. Prezentarea istoricului radioamatorismului pe meleagurile arădene a fost făcută de dl. Francisc Visky și poate fi urmărită pe Youtube.

În acest context, în perioada 17-18 mai, Pecica a găzduit A XX-a ediție a Întâlnirii Transfrontaliere a Radioamatorilor – Pecica, o altă ocazie de rememorare istorică. Pentru a păstra scrise aceste evenimente, a fost editat un Catalog al evenimentului – ” 95 de ani de radioamatorism arădean”.

Totodată, pentru a celebra istoria și tehnologia radioamatorismului, în zilele de 2 și 3 mai, Parcul Europa de pe faleza Mureșului a găzduit o expoziție impresionantă a echipamentelor de radiocomunicații, ce a oferit publicului oportunitatea de a interacționa cu tehnologiile moderne și tradiționale din domeniu. Evenimentul a fost promovat de posturi de radio și televiziune, precum TV Arad sau Radio România Actualități.

Pentru cei pasionați să rămână la curent cu informațiile din domeniul radioamatorismului arădean, vă invităm să păstrați contactul.

Expoziția aniversară ”95 de ani de la înființarea Asociațiunii Radioamatorilor din Arad”

Lasă un răspuns